Преди няколко дни Microsoft представи голямото есенно обновяване  Windows 10 October

...
Преди няколко дни Microsoft представи голямото есенно обновяване  Windows 10 October
Коментари Харесай

Най-новия пач за Windows 10 срива системата - как да решим проблема

Преди няколко дни Microsoft показа огромното есенно обновяване  Windows 10 October 2018 Update, с след два дни – дребното кумулативно възобновяване с номер KB4462919, предопределено за инсталиране в операционната система Windows 10 версия 1803. В някои десктоп компютри и преносими компютри обновяването провокира синия екран на гибелта (BSOD) поради грешката WDF_VIOLATION. Засега не е правена статистика, при кои тъкмо компютри се появява грешката, само че недоволствата наподобява са на първо място от компютрите на HP.

Проблемът име отношение към драйвера на клавиатурата, който се намира в C:WindowsSystem32driversHpqKbFiltr.sys. Проблемът се взема решение елементарно и би трябвало да се направи следното . Отидете в Troubleshoot -> Advanced options -> Command Prompt или влезте в командния ред по различен метод.

В конзолата наберете следните команди:
cd c:windowssystem32drivers ren HpqKbFiltr.sys HpqKbFiltr.sys_old
След като преименуването бъде сполучливо осъществено, рестартирайте операционната система. BSOD повече няма да се появи.

Microsoft е в течение на казуса и краткотрайно спря неособено удачното възобновяване. Но този дребен трик може да ви спести преинсталирането на Windows 10 и да икономиса значително време.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР